11 lut 2016

Domowy budyń bez glutenu i bez laktozy.

Do pewnego czasu żyłam w przekonaniu, że budyń musi być z torebki. Wykazałam się sporą kulinarną ignoracją, dlatego dziś postanowiłam to zmienić. Czas na domowy budyń!

SKŁADNIKI:
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki ryżowej/kukurydzianej
- 1 łyżka masła
- 2 szklanki mleka kokosowego/migdałowego
- 1 żółtko
- w razie potrzeby odrobina erytrytolu
- dodatki wg uznania, może to być: kakao, karob, owoce, wanilia itd.

WYKONANIE:
1. 1,5 szklanki mleka gotujemy z łyżką masła i słodzidłem.
2. W połowie szklanki mleka bardzo dokładnie mieszamy mąkę, żółtko i dodatki.
3. Dalej postępujemy tak jak z budyniem z torebki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...