SKŁADNIKI:
- mleko skondensowane niesłodzone - 400 ml
- 500 gram: płatków owsianych, otrąb, orzechów, suszonej żurawiny, śliwki, moreli, jagód goji, skórki pomarańczowej, kawałki gorzkiej czekolady, pestki słonecznika czy dyni, rodzynki i co jeszcze tylko przyjdzie Ci do głowy, moje ulubione to te z płatkami owsianymi, otrębami, pestkami słonecznika, orzechami, żurawiną i jagodami goji
PRZYGOTOWANIE:
- zalej gorącym mlekiem swoje ulubione suche składniki
- masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, sprawdzi się także silikonowa forma
- wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 20-30 minut
- wyłącz piekarnik i zostaw w nim batony do wystygnięcia
- najlepiej żeby po wyciągnięciu z piekarnika poleżały kilka godzin/całą noc, aby wszystkie składniki ładnie się połączyły, jednak z doświadczenia wiem, że do następnego dnia dotrwa jedynie połowa
Super przepis i wspaniały blog. Dziękuje Kochana kobieto :*
OdpowiedzUsuń